Om os

Yatra Rejsers værdigrundlag

”Yatra” betyder at rejse på hindi, som er det mest talte sprog i Indien. I Indien er det at tage på en ”Yatra” ofte lig med en pilgrimsrejse eller en rejse med et politisk eller etisk formål. I 1930 gennemførte Mahatma Ghandi en ikke-voldelig protestaktion i Indien i form af en saltmarch, hvor Gandhi mobiliserede tusindvis af indierne mod den engelske kolonimagt. Gandhi og han tilhængere vandrede i dagevis mod Det indiske Ocean, hvor de udvandt salt fra havet, og dermed brød de den daværende engelske kolonimagts monopol på salt i Indien.

Denne vandring blev betegnet om en ”Yatra” og var et af de første ikke-voldelige anslag mod den britiske imperialisme. En ”Yatra” skal altså forstås som en rejse med et væsentligt indhold og ikke kun en turistrejse for fornøjelse, lyste og tidsfordrivs skyld. En ”Yatra” er en rejse med et personudviklende formål eller en rejse, der arrangeres for at udtrykke et politisk eller medmenneskeligt budskab.

Hos Yatra Rejser har vi ladet os inspirere af dette begreb, da vi synes, at det tilføjer det at rejse et vigtigt etisk element: Vi rejser, fordi vi ikke kan styre vores nysgerrighed vedrørende den verden, vi lever i, og vi rejser for at blive klogere på verdens mange folkeslag, mangfoldige kulturer og på os selv. Derfor har vi også hos Yatra Rejser valgt ikke at indlægge pålagte butiksbesøg på vores rundrejser, hvilket ellers er almindeligt i den danske rejsebranche. Vi tager ikke på ”butiksbesøg”, hvor de rejsende tilbydes alverdens souvenirs til overpriser, eller på besøg hos lokale ”produktionsværksteder” af kunsthåndværk m.m., hvor rejseselskabet, guiderne og arrangøren indkasserer returkommission fra rejsens deltagere efter at de har købt diverse souvenirs og lokalt kunsthåndværk af tvivlsom kvalitet til en turistpris.

Dette kaldes forskønnende: ”produktion af lokalt kunsthåndværk” i rejsebranchens sprog og er på mange måder uetisk, men desværre meget udbredt. Ved at undgå sådanne butiksbesøg kommer vi tættere på rejsens egentlige formål, da vi har mere tid at opleve landets befolkning, kultur og seværdigheder fremfor iscenesat produktion af turistsouvenirs af tvivlsom kvalitet.

VORES REJSELEDERE

Her kan du møde vores dedikerede rejseledere

Bablu Singh

Ashfaq Rah

Villads Mortensen

Klaus Bo

Sonny Singh

Lissi Bagge

Vi hjæper med det hele

PAKKELISTE

Vi har udarbejdet detaljerede pakkelister til alle vores forskellige destinationer

INFORMATIONSMØDE INDEN AFREJSE

Der afholdes informationsmøde for alle tilmeldte deltagere inden afrejse, hvor motorcykelrejsen gennemgås grundigt. På den måde bliver du godt forberedt.

FORLÆNGELSE AF REJSEN

Vi kender alle de gode steder og lækre strande, hvis man vil forlænge rejsen med fx badeferie. Kontakt os vedr. dette.

Yatrarejser

Vibekegade 10 st. tv.
2100 Kbh Ø

KONTAKT

Tlf: +45 29 43 14 27
Email: villadskokmortensen@gmail.com

Socialemedier